Utanför kroppen starkt – tydligt

Jag lade augusti-19 till en bild på växten Monstera då jag äntligen lärt mig namnet på den efter ca 30 år. Jag såg den i en affär och noterade givetvis namnet.
Så gick jag till den här sidan och lade till en bild under “materiella bevis”.
Så upptäckte jag att jag märkligt nog inte skrivit om min andra starka upplevelse som hade anknytning till samma sorts växt. Detta var under samma tidsperiod på 80-talet då jag var aktiv i min hifi-firma och hade många upplevelser.
En vän hade en butik på söder i Stockholm, nära Hornstull. Där sålde han bl.a. hifi-utrustning. (Med tiden visade det sig att hans affärsmetoder var delvis oetiska och han blev ganska ökänd men hade ändå goda inkomster i sin “koncern” som han gärna kallade det hela då det börjat växa och sprida sig till flera platser i Sverige.
Han var dock “kluven” och hade samtidigt ett sant intresse för livsbejakande fenomen av alla slag)  Vid tillfället var han (Kent) nygift med en flicka från Grekland (jag var bjuden på brölloppet i en katolsk kyrka) och de bodde i den här butiken. De hade också ett gästrum och där övernattade jag vid ett tillfälle.
Där fanns en riktigt stor Monstera:

Monstera

Jag vaknade av att det surrade kraftigt och jag svävade ovanför sängen. Jag kunde erfara min kropp där nere, men bara suddigt.
efter ca en minut hörde jag en ganska stark manlig stämma;

“I lived in England”  följt av en försvinnande, hackig röst som jag inte kunde tyda.

Jag kunde och kan inte tolka händelsen. Det finns förstås flera möjliga orsaker.
Det här sitter mycket tydligt i minnet och jag kan nära nog uppleva det igen när jag tänker på det och samma gäller det övriga jag skriver om på sidan vad gäller egna upplevelser.